Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CALITATEA ARE UN PREȚ ?
Autor Mesaj
DuDu Deconectat
Baby

Mesaje: 3
Alăturat: Nov 2013
Reputaţie: 0
Multumiri acordate: 0
Multumiri primite: 0
Mesaj: #1
CALITATEA ARE UN PREȚ ?
Vă spuneam acum căteva zile că o să revin  cu un subiect care sper să vină în sprijinul iubitorilor de animale şi mai ales în special a celor care doresc să îşi  achiziționeze un câine din rasa American Staffordshire Terrier ( Amstaff ) cu PEDIGREE  , şi trebuie să cunoască cât mai multe aspecte în detaliu  ale calității acestei rase pentru a face cea  mai bună alegere pentru ei  !
Subiectul de care vorbeam este  :
CALITATEA  ARE  UN  PREȚ !
Am auzit foarte des din păcate persoane  care teoretic şi-ar fi  dorit foarte mult să îşi achiziționeze un pui de American Staffordshire Terrier ( Amstaff ) cu Pedigree DAR din păcate  prețurile cerute de unele Canise din România dar şi a unora care nu au o canisă,  li s-au părut Descurajatoare în opinia lor ! Şi aici mă refer la prețuri începând de la
300 - 350 € şi până în jurul sumei de 1000 €
PRIMA  CATEGORIE  DE  PREȚ
Ei bine personal consider că dacă luăm în discuție cel mai mic preț Corect şi anume 300 -350 €  pentru un pui PET de American Staffordshire Terrier Amstaff cu Pedigree cu vârsta cuprinsă între 8 -12 săptămâni  în medie ,  Carnet de Sănătate cu schema de deparazitare şi  vaccinare completă  , Microcip,  carnet de Performanță,  provenit din doi părinți cu drept de montă şi atent selecționați, NU CONSIDER că este un PREȚ INCORECT  ba dinpotrivă  chiar consider că este un preț MAI  MULT  DECÂT  DECENT pentru un COMPANION  SĂNĂTOS  de care ne vom bucura   următorii 12 - 15 ani .
LA  A DOUA CATEGORIE  DE PREȚ
Dacă discutăm de un pui de American Staffordshire Terrier ( Amstaff ) cu Pedigree,  CALITATE SHOW  ,cu aceaşi vărstă in mare ca şi cel din Prima Categorie dar care provine din Parinți Campioni cu un Pedigree Foarte  Bun la rândul lor   , Arbitrați şi în expoziții de Club în țară dar şi în Străinătate , care au şi  ANALIZE  DE  SĂNĂTATE , TESTE  făcute,   prețul de
500 - 600 € este unul CORECT în Opinia Mea vis-a-vis de munca depusă a Crescătorului , Canisei pentru a produce un pui de calitatea aceasta .
A  TREIA  CATEGORIE  DE  PREȚ
Este una mai EXCLUSIVISTĂ şi se adresează cu predilecție doar CUNOSCĂTORILOR şi celor cu cele mai mari pretenții care vor un mare potențial  în materie de Genetică şi Frumusețe .
Un pui de American Staffordshire Terrier  cu PEDIGREE , TOP QUALITY  , cu vârsta de până la trei luni cu aproximație evident, care provine din părinți cu o selecție de Elită,  Multipli Campioni Mondiali , BISS, Campioni Europeni , Multipli Campioni Internaționali , şi Campioni de Club , Cu ANALIZE  DE SĂNĂTATE şi MULTIPLE   TESTE , cu un PEDIGREE  la rândul lor absolut Impresionant şi cu O Valoare Chinologică  Fabulasă ,  Un astfel de exemplar poate ajunge uşor şi la  1000 € dacă nu chiar şi mai mult . Consider că în spatele unui asemenea pui se "ascunde" o muncă titanică şi resurse financiare care pentru unii dintre noi ar părea de domeniul SF
La un asemenea NIVEL
Pasiunea  NU  Cunoaşte  Limite .
Încă odată mă repet această categorie de pui se adresează doar Cunoscătorilor şi celor care îşi permit o asemenea calitate .
Este adevărat  ca şi în alte multe domenii există asumarea unor riscuri chiar şi la pui de Top cănd e vorba de alegeri şi stabilirea primului pui ca şi "valoare" din cuib .
Cred personal că este Foarte Dificil chiar şi pentru Cunoscători să poți determina care este cel mai bun pui din cuib la o vărstă de pănă în  2 luni ! Un pui se poate dezvolta diferit față de celălalt frate de cuib
Dacă azi masculul Nr 2 ca şi exemplu este cel mai bun pui din cuib ca şi Dezvoltare, proporții , temperament , peste două săptămâni este posibil ca  masculul Nr 1 să fie cel mai omogen din cuib ! Aşa zisa "prima Alegere" din cuib la o vârstă foarte mică este o LOTERIE din punctul meu de vedere şi se bazează în cea mai mare parte pe COLORIT şi SIMETRIE .
Pentru toți acei mai puțin cunoscători care consideră că aceste Prețuri de mai sus ar fi nejustificate (Mari), vreau să vă enumăr şi să  explic o parte din acea muncă, şi investitie  depusă de un Crescător , Canisă pentru ca Dumneavoastră să aveți ocazia să luați un pui cu adevărat sănătos şi selecționat .
1. Pentru a face Performanță Chinologică şi a dezvolta pe viitor această Superbă rasă
ATENȚIE !!! 
Un Crescător Pasionat şi  Responsabil  îşi va hrăni câinii întotdeauna cu o mâncare SUPER PREMIUM atât Hrană uscată cât şi  mâncare ULTRA  PREMIUM ( carne ,organe, legume, orez , lapte, ouă, brănză ), dar şi Suplimente Nutritive în funcție de necesități şi perioadă .
Ca Exemplu :
O femelă de când se naşte şi pănă la vărsta de doi ani cu aproximație ( 24 Luni ) atunci când va fi teoretic montată, consumă măncare Super Premium şi Ultra  Premium , Suplimente Nutritive, Calciu ,  Vitamine ,  Produse pentru Articulații , Vaccinuri, Deparazitări , Controale periodice  la Medic , Analize,  de Sănătate, Teste ,  pe care Proprietarii Serioşi şi Profi aleg să le facă în afara țării în Laboratoare Oficiale acreditate FCI  ,
Deplasările,  Transportul, Hrana,  cazarea,  pentru fiecare expozitie în parte atât în țară căt şi în afara țării , Handler , Costuri ce reprezintă posibile Tratamente sau Intervenții Chirurgicale neprevăzute  din păcate pe durata minimă a celor  doi ani ( 24 luni ),    Costul Montei propriu-zise şi deplasarea, Transport, Cazare , Hrană pe durata a câtorva zile cu Femela în țara unde se află Masculul, asta dacă se decide să se facă o montă cu un anumit mascul poate  ( Campion Mondial  , Campion European , sau cu un anume mascul unde se urmăreşte acel Pedigree al acestuia ) dacă acesta NU se află pe teritoriul țării noastre.
Dacă adăugăm şi costuri de Intreținere ( Hrănire,  curătenie , Cosmetizare, plimbat zilnic , socializat, timp, e.t.c. ....) , căt şi stres şi cheltuieli ulterioare după efectuarea montei, ( Controale la Medicul Veterinar , Ecografi ,e.t.c. ),şi creşterea puilor până aceştia se vor înțărca,  ba chiar şi mai mult ( Hrană , suplimente Nutritive ) , apoi costul  cu Deparazitări , Vaccinuri, Carnet de Sănătate , Paşaport după caz ,  Pedigree-ul ( Cartea de Origine ), Carnetul de Performanță , Microcip . Pentru toți puii din cuib . Acest aspect  poate diferi evident  şi în funcție de numărul puilor din cuib .
Mi-am permis totuşi să fac un exercițiu de "imaginație " şi anume să fac  un  calcul estimativ al costului unei Monte dintre o femelă Top din Romania şi un căine  Top din afara țării .
Țin pe această cale să-mi Cer Scuze Anticipat față de unii crescători, Canise dacă am greşit mult sau  am omis poate multe alte aspecte Importante în cea ce priveşte acest subiect,  şi poate sau simțit jicniți dar eu NU am o Experiență concretă în cea ce priveşte  o Montă Deoarece  Deocamdată NU am obținut pui din câinii pe care îi dețin .
Deci :
COSTUL  UNEI  MONTE
Monta cu un mascul Recunoscut care sa dovedit că şi transmite bine pe lăngă faptul că a obținut şi multiple Titluri Supreme cum ar fi  :
- Campion Mondial ,
- Campion European ,
- BISS,  Multiplu Campion Internațional ,
- Campion de Club ,
- Mascul ce are un Pedigree cu o linie mai rară ba chiar pe cale de dispariție  şi în unele cazuri mai izolate chiar cănd se foloseşte o mostră de spermă deoarece el însuşi masculul respectiv nu mai trăieşte,  sau se află pe alt continent.
Prețul  concret al unei monte cu un mascul cu caracteristicile mai sus menționate este între  1000 şi 2000 € dar sunt şi cazuri mai izolate cănd poate fi chiar şi mai mult de atât .
Deci facem o medie de
 1500 €
Plus transport dus - întors
Unul din Căinii cu caracteristici mai sus menționate se află în Belgia şi ca atare o să iau ca exemplu Concludent acest caz de data aceasta .
România - Belgia = 2000 km în medie
Dacă alegem să mergem cu autoturismul propriu  facem o medie de aproximativ  7 Litri consum de carburant  per 100 Km parcurşi . Asta reiese că  4000 km plus încă vreo 200 km care îi parcurgem în oraşul  unde stăm  timp de cateva zile   x 7 Litri per 100 km = 294 Litri carburant .
294 Litri x  minim 1.20 €  = 350 €
TAXE  de drum = 50 €
MOTEL- HOTEL Drum dus deoarece nu prea este indicat să se conducă fără întrerupere 2000 km în medie dacă nu şi mai mult într-o singură zi = 30 €
MOTEL- HOTEL întors = 30 €
Mâncarea pe drum dus  =  10 €
Mâncarea pe drum întors = 10 €
HOTEL  în Belgia minim 50 € pe zi cu câinele
Se stau minim 3 nopți  deci :
3 zile  x 50 €  = 150 €
Mâncarea 3 mese pe zi = 30 € / zi
3 zile x 30 € = 90 € 
Pe perioada gestației femela va primi o cantitate ceva mai mare de hrană , evident mai bogată în nutrienți, şi Suplimente Nutritive
După ce femela a devenit mamă şi a început să alăpteze puii,  şi nevoia de hrană Calitativă a crescut proporțional cu numărul de pui  pe care ăi are
Consider personal că hrana plus Suplimentele Nutritive ALOCATE  LUNAR  în medie unei femele atât pe perioada gestației cât şi pe perioada de alăptare se ridică undeva pe  la 140 -160 € minim .
În perioada cănd puii au fost înțărcați  şi au început să mănânce şi ei, dinou cresc şi cheltuielile pentru hrană , vitamine, calciu
Cred că  pentru 7 căței în medie un crescător , Canisă cheltuie până aceştia ajung  pe la 8 - 10 săptămâni cam 400 € cel puțin  .
7 Carnete de Sănătate
25 Lei  x 7 bucăți = 175 Lei ( 38 € )
14 Deparazitări
40 Lei x 14 buc = 560 Lei ( 125 € )
14 Vaccinuri
50 Lei x 14 buc = 700 Lei ( 155 € )
7  Certificate de
Origine ( Pedigree )
90 Lei x 7 buc = 630 Lei
( 140 € )
7  Carnete de Performanță
25 Lei x 7 Buc = 175 Lei
 ( 39 € )
7  Microcipuri
30 Lei x 7 Buc = 210 Lei
( 47 € )
TOTAL  CHELTUIELI   3787 €
Dacă am mai adăuga şi  MUNCA efectivă ,  Stresul timp de patru luni  pentru această montă cheltuielile totale s-ar mării !!!
Cred că am omis căteva alte cheltuieli pe care Crescătorul le mai are dar nu  o să se supere nimeni pe mine acum !!!?
După cum ştim într-un cuib nu prea ies mai mult de 3 pui  Top Quality Show  cu aproximație ! Mai rar cuiburi cu 4 pui TOP .
Deci dacă în mare un crescător care a făcut o aşa  montă a cheltuit în jurul sumei de 4000 € pentru aceşti pui din care doar cei 3 pui sunt  TOP QUALITY  SHOW iar ceilalți 4 sunt ok au acelaşi Pedigree ca şi cei 3  , dar nu sunt Show Quality şi implicit au o valoare mai mică .
ATUNCI ...!!!
CARE  AR  FI  PREȚUL    CORECT PENTRU  UN  PUI  TOP QUALITY SHOW ?
Eu cred că valoarea unui pui TOP din cei trei este de CEL  PUȚIN  1000 €  . 
Cam astea sunt cheltuielile în mare  pe care le are un crescător în opinia mea atunci când face o Montă cu o valoare Chinologică Însemnată .
- Deci "crescătorule/înmulțitorule"" de Metis/Mix cu tot respectul înțelegi acum de ce NU PUTEM  FI  EGALI şi ce înseamnă cu Adevărat Valoare Chinologică , Pasiune, Muncă şi Devotament pentru această extraordinară rasă ?
CONCLUZIA este :
Chiar dacă am vorbit în acest Topic peste 90 % despre ce implică o montă Deosebită şi valoarea puilor TOP QUALITY  vreau să vă spun că pentru  cei care doresc Cu Adevărat un companion din această rasă, fără pretenții deosebite   să aleagă cu Încredere un pui cu PEDIGREE  de American Staffordshire Terrier ( Amstaff ) chiar şi din Prima Categorie de Preț deoarece
A FOST ,  ESTE  şi VA  FI NET SUPERIOR  UNUI  METIS / MIX .
21-01-2017 02:00 AM
Găseşte toate mesajele acestui utilizator Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Google ADS
GoogleADS

Some ADS
21-01-2017 02:00 AM
Champion Of
Rings Kennel
Deconectat
Administrator
*******

Mesaje: 349
Alăturat: Aug 2012
Reputaţie: 7
Multumiri acordate: 5
Multumiri primite: 20
Mesaj: #2
RE: CALITATEA ARE UN PREȚ ?
Felicitari Vlad pentru articol dar as putea sa spun ca nu prea am vazut unde sunt calculate costurile pe care le are un crescator cu femela pana la varsta de 24 luni. As adauga ca daca achizitia unei femele top este de minim 1000 euro, pana la varsta cand poate sa faca pui daca alegi sa ii faci analize de sanatate si sa o si duci la destul de multe expozitii pentru un palmares bogat, incluzand cheltuieli de deplasare, dresaj de ring, handler, cazari, diplome de campion (care apropo se platesc si ele) depasesti usor 5000 euro in total. La acest calcul nu adaugam timpul pe care il petreci cu respectiva femela pentru a fi socializata, sa mergi la show-uri, uzuri fizice ale masinilor, oboseala si altele adiacente pentru ca asta presupune ca e pasiunea !. Toate aceste costuri ar trebui sa se adauge la ce ai enumerat tu mai sus si ar trebui sa se regaseasca si ele la randul lor in pretul unui pui. In acest fel se poate explica de ce un pui cu un super pedigree este mai scump decat cei de pe OLX fara pedigree, care culmea au si ei tot 4 picioare cap si coada.

http://champion-of-rings.ro/
21-01-2017 02:27 AM
Vizitează site-ul acestui utilizator Găseşte toate mesajele acestui utilizator Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


[-]
Share/Bookmark (Arata tot)
Facebook Linkedin Technorati Twitter Digg MySpace Delicious

Posibile subiecte înrudite...
Subiect: Autor Răspunsuri Vizualizări: Ultimul mesaj
  Calitatea are un pret Champion Of Rings Kennel 0 2,019 28-09-2013 10:59 PM
Ultimul mesaj: Champion Of Rings Kennel

Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)
▲ Reîntoarce-te SusContactează-ne Amstaff Romania Forum Mod (Arhivă) Uşor


AmStaff Romania © 2012-2021 Toate drepturile rezervate autorilor