Amstaff Romania Forum

Versiunea integrală: intrebari legate de rasa amstaff
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Da e important sa faci trecerea de la o hrana la alta treptat, cat despre Brit nu stiu multe despre hrana aia, nu ma pot pronunta.
ca primul caine din aceasta rasa mai multi mi-au recomandat femela,dar din ce am citit aici pe forum si pe un altul femelele par mai cu dorinta de dominare decat maculul,care e mai cuminte si mai ascultator.

deci,pana la sfarsit tot o femela e mai ok?

kingblx

Parerea mea e ca femelele sunt mult mai iubitoare , atasate de stapan.
Da,da asta pot afirma si eu.Smile
mascul

intodeauna se va opri la orice colt de strada la orice boschet la orice stalp sa isi marcheze teritoriul.intodeauna va cauta aventura si deveni absolut de neascultat in privinta catelelor si astea sant doar mici probleme.

femela
intodeauna este mai rezervata fata de straini si mediul inconjurator va fi mai stabila din punct de vedere emotional va fi mai docila si mai supusa in educatie va fi mai protectoare cu stapanii,si astea sant doar putine calitati pe care le are o femela fata de un mascul.exista si anumite parti mai intunecate si la femela dar oricum inferioare fata de mascul.o problema la femela este ciclul mai ales pentru cei care cresc caini in apartament.
Nicu, ce spui tu are sens, dar mai departe decât faza cu căţelele în călduri care într-adevăr îi înnebuneşte foarte mult, nu este vreun argument aşa irefutabil Big Grin Dacă poate cineva să mă îndrume spre un studiu serios care să demonstreze că femelele sunt mai iubitoare şi mai ataşate (dar făcut de psihologi specializaţi, cu eşantion ca lumea şi toate cele...) aş fi foarte recunoscătoare - eu am căutat şi n-am găsit absolut nimic dar, recunosc, stau şi cam prost cu timpul şi n-oi fi săpat bine. Am crescut şi avut pe lângă casă vreo 5 femele de amstaff şi cam tot atâţia masculi şi vreo 10-12 câini în general, din fiecare sex. Dacă e să trag vreo concluzie acum pe scurt referitor la diferenţe, aş zice că masculii au fost mult mai lipicioşi, atât faţă de mine cât şi faţă de bărbaţii prezenţi (se mai zice şi că femelele sunt mai ataşate de bărbat...), dar în general comportamentul lor a depins de atitudinea noastră faţă de fiecare-n parte. Deci o referinţă vă rog frumos fiindcă realmente sunt foarte curioasă... şi dacă nu se găseşte, poate putem trece şi treaba asta la mituri Tongue
cristina vorbesc din propria experienta bazata pe caini mei.catelele am 3 nici nu am vreo problema de nesupunere din partea lor si sant foarte receptive si mult mai iubitoare decat masculii.pe cand cu masculii pana nu vorbesc rastit la ei si ii injur nu fac numic nu mai vorbesc pe strada ca acolo este belea cu mascul;ii si nu ca se bat din cauza ca se opresc la fiecare gard piatra stalp boschet orice pe cand femelele nu se dezlipesc de mine.cu sotia este altfel caini de ex un mascul nici nu o baga in seama unu o asculta dar doar in curte daca iese afara o face sanie.raman la parerea mea ca o femela este mai supusa si mai usor de educat decat un mascul.pemtru un novice diferenta asta se simte pentru o persoana cum esti tu nu faci diferenta ca esti obisnuita cu ambele caractere si la mascul si la femela si sti cum sa lucrezi cu ei.
deci,am inteles,raman tot la femela.

deci pana acum am avut doar femele,si caini si pisiciSmile) chiar ma intrebam daca voi lua un mascul cum ma voi descurca cu el. un mascul nu mi-as fi luat exact pe motivul femelelor,ca tot timpul daca vad o femela "inebunesc" Smile)

Multumesc!
Păi na, nu am avut mereu experienţa de acum Smile Primul amstaff a fost o femelă - n-a fost prea simplu de lucrat cu ea la experienţa de atunci. Apoi a venit primul mascul care a fost efectiv cel mai mişto căţel posibil, un băieţel foarte ataşat, foarte iubitor, ascultător, dornic de muncă, dominant cu alţi masculi dar şi cu ei şi cu femele în călduri totuşi receptiv la comenzi. Nu ne-a supărat niciodată (mă rog, mi-a mâncat mie o pereche de blugi, dar pe cine nu mai apucă piticii câteodată? când o să fiu perfectă o să-i dau lecţii Tongue) De atunci încolo nu prea a mai contat că oricum nu mişca niciunu-n front Smile)) Oricum, sunt printre ăia care cred că contează foarte mult şi genetica şi ei sunt toţi rude destul de apropiate... Dar eu mă refeream la cât de iubitori şi ataşaţi sunt, că precum ziceam, teritorialitatea masculilor şi cum înnebunesc ei la fetiţe e un argument. Adică poate să fie iubitor, dar haotic Smile)) Mie de ex. mi s-au părut masculii pe care i-am cunoscut mai ataşaţi şi cred că fiecare are experienţe diferite şi nu se poate generaliza în vreo direcţie. Şi zic asta dat fiind că mie personal îmi plac mai mult femelele - dacă ar fi s-o iau de la capăt şi să am un singur câine, ar fi o femelă.
salutare sunt nou pe aiceea ...de curand mi-am luat un amstaff cu primul vaccin facut, dar vanzatorul mi-a zis sa nu-l las sa miroase alti caini pana la varsta de 2 luni sa-l tin in kasa etc!?..pana nu face al doilea vaccin e adevarat?!....e grasut si frumos ......dar mi frica sa nu aiba viermi ca e prea gras ...de mancat mananca acum royal starter granule nu am probleme cu mancatul ....va rog sa ma ajute cineva cu o sugestie...mananca granule de 3 ori pe zi ...peste 2 saptamani face 2 luni ....mi mila sal tin doar in kasa si putin afara
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
URL de referinţă